maandag 11 februari 2019

Druk

Het zijn drukke weken! We hebben van alles te doen en er staan veel afspraken gepland.

Tussen alle praktijken door ben ik overgestapt van energieleverancier. In eerste instantie bleef ik, en met een variabel tarief. Toen kreeg ik binnen een maand de eerste brief over nieuwe tarieven. Dat stroom en gas duurder zou worden wist ik,  maar deze bedragen waren wel erg hoog! Via Google kwam ik toch echt andere tarieven tegen. Uiteindelijk ben ik overgestapt en de prijs per kuub gas en KWh stroom zijn lager dan de tarieven die ik had.

Uiteindelijk ben ik nu net zo duur uit als 1,5 jaar geleden. Dat is fijn als jr bedenkt dat het flink duurder zou worden.

Qua boodschappen heb ik niet zo veel te melden. Ik heb aan het begin van de maand veel gehaald, houdbaar voor een maand en groente ook. Dat bewaar ik in de kelder. De hele koelkast lag vol met kwetsbare dingen en in mijn vriezer zat veel vlees. Nu kan ik de lades al weer normaal dicht doen. Eens in de week haal ik zuivel, fruit en twee broden. De rest bak ik zelf. Zo kom ik tot nu toe goed uit met mijn budget en met mijn vriezerruimte. De losse vriezer staat al een tijd niet aan. Dat is dan weer goed voor het stroomverbruik.

2 opmerkingen:

 1. Slim om dan toch over te stappen. Het is zonde als je meer moet betalen dan nodig is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Normaal stap ik vrijwel ieder jaar over maar nu leek het zo te zijn dat ik al goed zat. Wat ik even vergat was dat het variabele tarieven zijn. Ik ging dus ineens ontzettend omhoog!

   Verwijderen